Programok iskoláknak

Táborozóknak, osztálykiránduláson lévőknek


 

Gondolatok a táborozók, osztálykiránduláson levők programja elé...

A tanítás befejeztével sok szülő és gyermek fejében felmerül a kérdés: Hol lehetne a szünidő egy részét úgy eltölteni, ahol jól érzik magukat a gyerekek, ahol az iskolai kötöttségek mellőzésével, mégis fejlesztő módon szórakoztató, a tipikus nyári táboroktól eltérő programokon, egy különleges közegben tölthetik el a vakáció néhány napját?

Az osztálykirándulások kötelező programjainak számítanak a múzeumlátogatások. A Kőszegre érkező diákoknak azonban szeretnénk többet nyújtani a sokszor unalmasnak tűnő, szimpla kiállítás megtekintésénél. Egyéni igényekhez igazodva, illetve az intézményünk által kínált, korosztályokra lebontott, több témából választható múzeumi foglalkozásokon való részvétellel próbáljuk érdekesebbé tenni ezen alkalmakat. Továbbá lehetőség van Kőszeg történelmi belvárosának játékos formában történő felfedezésére is.

 

Táborozóknak...

Általános iskolásoknak szóló 5 napos nyári táborainkat két turnusban tartjuk, naponta 8 és 16 óra között. A jelentkezők élménydús programokon vehetnek részt, az informális és nem formális oktatást elősegítve, a kikapcsolódás jegyében. A helyben megoldható foglalkozásokat érdekes előadások, túra, kézműves–, tárgyalkotó foglalkozások és csapatjátékok alkotják. A gyerekeknek alkalmuk nyílik igazán közel kerülni a múzeumhoz. Jobban beleláthatnak a működési mechanizmusokba, kicsit bennfentesnek érezhetik magukat, mivel olyan helyekre is bejuthatnak, ahová még iskolai csoportos látogatás alkalmával sem.

 

Osztálykiránduláson levőknek...

Kiállításainkhoz kapcsolódó választható foglalkozásaink mellett figyelmükbe ajánljuk városfelfedező túránkat, mellyel módszertani segítséget adunk a történelmi belváros megismeréséhez. A résztvevők kis létszámú csoportokban önállóan keresik a válaszokat Kőszeg épített örökségével, történetével kapcsolatban.

Leírás: Csoportmunka, feladatlap megoldás a Jurisics téren és a Fő téren.

Korosztály: 5-12. évfolyam

Időtartam: 90 perc