Hírek & események

Múzeumok Éjszakája Kőszegen 2017. június 24.


Múzeumok Éjszakája Kőszegen 2017. június 24.

Múzeumok Éjszakája Kőszegen 2017. Június 24.

 

Szeretettel várjuk idén is a Kőszegi Városi Múzeum két kiállítóhelyén a kicsiket és nagyokat 2017. június 24-én, Szent Iván napján 17:00- 24:00 óráig.  Értékőrzés az idei központi téma, amely köré a múzeumok, levéltárak, könyvtárak az egész országban szervezik programjaikat.  Kőszegen az Arany Egyszarvú Patikában (Kőszeg, Jurisics tér 11.) a századforduló hangulatát polgári viseleti darabok bemutatásával, gyermekfoglalkozáson divat-kiegészítők készítésével idézzük meg. A drogpadláson régi, Kőszegről készült, falra vetített fotók varázsolják a látogatók elé az évtizedekkel korábbi város képeit. Előbbieken kívül különleges kiállítási tárgyunkat, Széchy Mária (aki a 17. században a Wesselényi-féle összeesküvés feltételezett árulója volt) topánját ajánljuk a látogatók figyelmébe.

A tavalyi évhez hasonlóan az érdeklődők idén is felfedezhetik kvízjátékunkkal a Tábornokház-Hősök tornya (Kőszeg Jurisics tér 6.) és az Arany Egyszarvú Patika kiállításait.

A Kőszegi Városi Múzeum kiállítóhelyein 200 Ft-os belépődíj váltása mellett lehet részt venni a programokon. Csoportos részvétel esetén előzetes bejelentkezés szükséges a 06/94/360-240-es telefonszámon vagy a varosimuzeum kukac koszegimuzeumok pont hu e-mail címen.

 

A Chernel Kálmán Városi Könyvtár (Várkör 35-37.) is rendkívüli nyitvatartással csatlakozik 17.00 - 24.00 óráig a Múzeumok Éjszakája programjaihoz. A beiratkozott olvasók ingyenesen internetezhetnek illetve 1 havi DVD bérlet váltása 2 hónapig lesz érvényes.

Kötetlen beszélgetés kezdődik 19 órakor „Értékek, értéktárak” címmel Révész József múzeum igazgatóval a Kőszegi Értéktárról a könyvtár felnőtt részlegének olvasótermében.

Digitális Erőd nevű, éjszakai információ-kereső kalandjáték keretében izgalmas feladatokkal várjuk a könyvtárba a játszani vágyó érdeklődőket. A játékosoknak egy virtuális erőd foglyaiként kell a szabadulásukhoz szükséges feladatokat megoldani úgy, hogy a játék végén eljussanak a „kincsesláda” kulcsához. Mindehhez 90 perc áll rendelkezésükre. A szabaduláshoz vezető útvonalat érdekes feladatok láncolata alkotja, amelyben akár egyetlen rossz megoldás is tévútra viheti a csapatokat.

Jelentkezés:

Egyéni (felnőtt) vagy 3-4 fős csapatok – családok, baráti társaságok, gyerekek, diákok és felnőttek egyaránt jelentkezhetnek (a csapattagok között legyen legalább egy 16 évesnél idősebb)

Regisztráció:

chernelkonyvtar@gmail.com címre a csapattagok nevét, elérhetőségét, a kezdés időpontját, a csapat fantázia nevének elküldésével lehet.

 
Bemutatkozik a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára Kőszegi Fióklevéltára is. Munkatársai gyermekfoglalkoztató feladatokkal, vetített képes bemutatóval, kiállítással, egyedi értékei egy részének bemutatásával készülnek a június 24-i
esti/éjszakai eseményre. Helyszín: a Lábasház földszinti helyisége (Jurisics M. tér 2.).