Aktuális tárlataink

A Concordia-Barátság Énekkar 160 éve


A jelenlegi kórus az 1859-ben alapított Concordia és az 1962-ban alakult Barátság kórusok 1985-ben történt egyesítésével jött létre. Az 1987-es rendes évi közgyűlésén az énekkar az egyesületi formát választotta. Az alapszabály az egyesület céljaként és feladataként az alábbiakat fogalmazta meg: Kőszeg város kóruséneklést szerető polgárainak összefogása, részükre rendszeres, közös éneklési lehetőséget teremve a 150 éves múltra visszatekintő kőszegi kórushagyományok ápolása, értékeinek megőrzése és gyarapítása érdekében.

Kőszeg város képviselete hazai és külföldi kórushangversenyeken, dalostalálkozókon, közreműködés a városi ünnepélyeken, rendezvényeken. Az egyesület jelenlegi létszáma 40 fő. Heti két próbával folytatják a kóruséneklés hagyományát, ápolják a zene szeretetének fontosságát. 1978 óta minden karácsonykor megható hangulatú hangversennyel kívánnak békés, boldog ünnepeket a város lakóinak.

Szinte megalakulásuktól képviselték Kőszeget az olasz, osztrák, német, magyar stb. partner- és testvérvárosokban öregbítve szülővárosuk hírnevét, hirdetve a kultúra kiapadhatatlan forrását.

A tárlat a Kőszegi Várkiállításban (Rajnis utca 9.) látható kedd - vasárnap 10-17 között!